Еволюція лого "Старбакс"

1971-04-01 00:00:00

Перший логотип

Історія Starbucks почалася в 1971 році, коли два вчителі та один письменник скинулися по 1300 доларів, щоб відкрити магазин кави в зернах в одному із шопінг-центрів у Сіетлі, штат Вашингтон. Назвати свій магазин друзі вирішили на честь одного із персонажів культового американського роману «Мобі Дік» Старбека. Оскільки Старбек був помічником на кораблі, автори вирішили підтримувати морську тему. Тому для логотипу було обрано образ двовостої русалки Сирени – морської істоти із давньогрецької міфології. Була використана гравюра з книги XVI століття, де Сирена зображується напівголою.

1987-04-01 00:00:00

Другий логотип

Після кризи 1987 року, яка отримала назву Чорний понеділок, люди втратили свої гроші. Але організація не мала наміру закриватися, а для залучення клієнтів вирішила зайнятися ребрендингом. Основним елементом, що його внесли на новий логотип, стали дві зірки. Таким чином, творці збиралися виправдати назву кав'ярні, скориставшись простою асоціацією, зрозумілою навіть для дітей. У цей період логотип став лаконічнішим і яскравішим.

1992-04-01 00:00:00

Третій логотип

У 1992 році логотип знову зазнав змін. Його фокус був спрямований на обличчя Сирени. Такий варіант можна зустріти і до цього дня, оскільки він виступає як вторинний логотип. Його можна побачити на фото, де зображуються брендовані стаканчики. Можливо, такі зміни були потрібні з погляду естетики. Адже не для кожного можуть здатися привабливими широкий живіт і хвост, що розсунутий на центральному логотипі.

2011-04-01 00:00:00

Четвертий логотип

Логотип використовується дотепер. Зарз його зображають без кола та тексту. Сирену зображають білим кольором вже на зеленому тлі, коли раніше він був чорним. Концепція зміненого логотипу знайшла своє відображення у простоті. Так мережа кав'ярень відзначила свій 40-річний ювілей із моменту створення.

Еволюція лого "Старбакс"

Launch
Copy this timeline Login to copy this timeline 3d Game mode

Contact us

We'd love to hear from you. Please send questions or feedback to the below email addresses.

Before contacting us, you may wish to visit our FAQs page which has lots of useful info on Tiki-Toki.

We can be contacted by email at: hello@tiki-toki.com.

You can also follow us on twitter at twitter.com/tiki_toki.

If you are having any problems with Tiki-Toki, please contact us as at: help@tiki-toki.com

Close

Edit this timeline

Enter your name and the secret word given to you by the timeline's owner.

3-40 true Name must be at least three characters
3-40 true You need a secret word to edit this timeline

Checking details

Please check details and try again

Go
Close