La família Cabré-Cogul inicia la seva activitat empresarial a finals del segle XIX.
La visió industrial de la família Cabré-Cogul els portarà a crear empreses amb altres socis, adquirir tallers i maquinària i a registrar noves marques i patents industrials.
En aquesta primera etapa, es fabricava sobretot gènere de punt: mitjons, mitges i corbates de punt.
La incorporació de la segona generació queda patent quan la "Companyia Bonet i Cabré" passa a ser la societat col·lectiva "Francesc Cabré y Cía", amb el fill entre altres socis.
La visió empresària de l’Empar va provocar canvis en el negoci i sobretot a diversificar el producte: van fer-se amb moltes trenadores i màquines de torçar i retorçar per anar abandonant la fabricació del gènere de punt i especialitzar-se en cordoneria.
Es conserven mostraris de l’any 1935 de fils de marca pròpia, "El Indio".
L’inici de la Guerra Civil espanyola va truncar una creixent activitat fabril arreu de l’estat. Tenim constància de que en aquella època la societat "Viuda de Francisco Cabré Domingo" ja estava activa en exportació.
L’especialització en cordoneria des de finals dels anys 20 obriria un ventall de fabricació i comercialització de diferents tipus de cordons per cosir: fil per sargir mitjons, fil llustrat resistent, fils suavitzats per cosir sabates de cuir, fil per cosir a màquina.
El 1939 marca la fi de la guerra civil espanyola. En aquest context, dos anys després, mor la fundadora de l’empresa.
La fàbrica de cordoneria i fils canvia el nom: passa de "Vda. de Francisco Cabré Domingo" a anomenar-se "Francisco Cabré Cogul".